WK WINACTIE 2018

Win de leukste WK 2018 prijzen !

wk voetbal 2018

WK informatie

Het FIFA wereldkampioenschap voetbal 2018 zal worden gehouden in Rusland van 14 juni 2018 tot en met 15 juli 2018. De FIFA maakte dit op 2 december 2010 bekend.

Aan de kwalificatie voor het WK 2018 deden in totaal 204 landen mee. Het toernooi heeft dezelfde opzet als de toernooien die vanaf 1998 georganiseerd worden. Tweeëndertig landen nemen deel, waaronder het gastland. Zij worden verdeeld in acht groepen van vier ploegen, waarbij de eerste twee zich kwalificeren voor de achtste finales. Vanaf deze fase wordt er gespeeld volgens het knock-outsysteem: de kwartfinales volgen, dan de halve finales, de wedstrijd om de derde plaats (troostfinale) en de finale.

Op 21 oktober 2016 maakte de FIFA de officiële mascotte van het WK 2018 bekend. De wolf Zabivaka werd met 53% van de stemmen verkozen tot winnaar.  De naam Zabivaka staat in het Russisch voor 'degene die scoort'. De mascotte werd ontworpen door Jekaterina Botsjarova.

Voor Rusland is het de tweede keer dat ze een groot toernooi mogen organiseren. In 2014 was Rusland namelijk ook gastland voor de Olympische Winterspelen. Het is daarnaast voor de eerste keer dat een WK in een Oost-Europees land wordt georganiseerd. Rusland ligt voor het grootste gedeelte in Azië en voor een klein stukje in Europa. Omdat de 11 speelsteden van het WK zijn verspreid over een groot deel van Rusland, krijgt men tijdens het WK te maken met speelsteden in verschillende tijdzones.

Het Nederlands Elftal zal er op dit wk niet bij zijn. Na het mislopen van het EK 2016 in Frankrijk, bleek ook de kwalificatiepoule voor het WK 2018 te sterk voor Oranje.

SPEELSCHEMA

Speelschema en alle uitslagen van het WK voetbal 2018.

WK Speelschema

stadions

Een overzicht van alle WK stadions in Rusland.

WK Stadions

nieuws

Op de hoogte blijven van het meest actuele WK nieuws.

WK Nieuws

statistieken

Historie en statistieken omtrent het WK voetbal.

WK Statistieken

GREATEST GOALS - WORLD CUPS

Best Goals World Cup Qualifiers 2018